home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Nice to meet you
Edukans Actieplatform
Half 7… we stappen de bus in onderweg naar een dag vol kennismakingen. Kennismaken met de cultuur, natuur, mensen, kinderen en leerkr...

Nice to meet you

Half 7… we stappen de bus in onderweg naar een dag vol kennismakingen. Kennismaken met de cultuur, natuur, mensen, kinderen en leerkrachten.

Samen met mijn team kom ik aan op Kalumbu, een van de grootste scholen uit het programma. “Hé er staan ineens (party)tenten”, merk ik op. Vorig jaar stonden die er niet. Al snel blijkt dat de First Lady of Malawi op bezoek komt. Alles wordt opgebouwd terwijl wij de school verkennen en de eerste lessen van onze twins zien. Na een korte meeting met de leerkrachten eindigt de dag op Kalumbu, maar voordat de bus er is, nemen we toch een kijkje bij het veld waar ondertussen een heel feest is losgebarsten. Onder de ene tent zitten allemaal hoog geplaatste mannen. Een stukje verder staat het podium waar de First Lady mag gaan zitten zodra ze aankomt. Naast het podium zitten nog meer hooggeplaatste mensen. Ze kijken allemaal serieus naar de groep dansende, zingende en gekleurde vrouwen, mannen en kinderen voor zich. Caroline trekt de stoute schoenen aan en loopt een rondje om de menigte, terwijl de rest van ons van een afstandje het hele gebeuren aanschouwt. Ineens zien we Caroline plaats nemen bij de hooggeplaatste mensen naast het podium en ik besluit ook een kijkje te gaan nemen. Al snel geef ik het stamhoofd van het dorp een hand en daarna zijn vrouw. “Nice to meet you”, zeggen ze en ik geef aan dat ik mij vereerd voel om hen te ontmoeten. Daarna krijg ik een hand van een hooggeplaatste directeur. Weer een nice to meet you. Een foto met de groep en het stamhoofd en we mogen plaats nemen naast hem bij het podium. 

Ondertussen bij Mchuchu werden we hartelijk ontvangen door het schoolteam. Na een korte kennismaking en het assembly kregen we een rondleiding en werden we gekoppeld aan onze twins, omdat het hier ook twee weken vakantie is geweest moesten de klassen eerst schoon worden gemaakt. Dit was al snel gedaan en dus tijd om de klassen in te gaan en de kinderen te ontmoeten. Samen met onze twins (een student teacher en een teacher) hebben we lessen geobserveerd en zelfs al kleine activiteiten in de klassen gedaan, maar vooral elkaar leren kennen. In de middag hebben we onze eerste workshop gegeven. Deze werd goed ontvangen door een enthousiast team van leerkrachten. Omdat we zo vroeg klaar waren vandaag (half 1) zijn we naar de volgende school gelopen. Onderweg hebben we nog gedanst en gezongen met de lokale bevolking. Eenmaal aangekomen op deze school was het weer tijd om terug te gaan naar Our lady of Africa. Moe, maar voldaan. Op naar morgen!

Daphne en Alisa

Media bij bericht (1)

Reacties (5)

 • 2 jaar geleden
  Mooie tijd gewenst allemaal!

  Reactie rapporteren

 • Wendy
  2 jaar geleden
  Ha ha! Ik herken Caro in dit verhaal uit duizenden! ;-) Mooie herinneringen worden gemaakt lees ik. Geniet! En ook genoeg slaap pakken. Xx

  Reactie rapporteren

 • Lianne Busstra
  2 jaar geleden
  Leuk om mee te lezen dit jaar.. Succes Daphne, Alisa, Dave, Arie en de rest! Groetjes Lianne

  Reactie rapporteren

 • Marjon ,
  2 jaar geleden
  Zo trots op mijn vriendin Caroline , dit is haar op het lijf geschreven . Volg jullie avonturen met grote belangstelling , respect voor jullie allemaal . :-) !!

  Reactie rapporteren

 • Rian Pas van Gelderen
  2 jaar geleden
  Ik ben trots op mijn Broer Dave, hij gaat al voor de 7e keer, dit is echt zijn ding, hij vindt dit prachtig en mooi om te doen. Nog veel succes gewenst Dave zo ook voor de andere deelnemers. Kus je zus en zwager.

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen