home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Edukans Actieplatform
Vandaag is het 1 mei, Labour Day! De scholen zijn dicht en de learners en de teachers zijn vrij. Maar wij zouden Malawi 1 niet zijn als we...

Labourday = spelletjesdag

Vandaag is het 1 mei, Labour Day!
De scholen zijn dicht en de learners en de teachers zijn vrij. Maar wij zouden Malawi 1 niet zijn als we niet voor een leuke sportdag zouden zorgen! De school Nkhoma is de gelukkige. En wij ook met zo’n prachtig uitzicht: bergen en groen. 
Allereerst een warm welkom door alle leerlingen en leerkrachten. Van zeker het dubbele aantal dan de 150 die eerst gezegd was, super!
Na het volkslied verzamelen we ons allen op het grasveld. Het meisjeskoor zingt voor ons en de oudere meiden verzorgen zowel dans als muziek. Dan moet het nog 9.00 uur worden...
In duo verzorgen wij de spellen en iedereen krijgt een heuse stickerkaart. De groepen verplaatsen zich in circuitvorm over het veld. Wat een enthousiasme van de kinderen, de leerkrachten die lekker mee doen en dan de sticker als beloning. Groot succes!
Wat daarvoor nodig is? Een bal, een frisbee, enkele stenen, tennisballen, een parachute, de kinderen met energie voor 10!
Mix dat allemaal door elkaar en je krijgt een geweldige sportdag vol zang, geklap, rennen en lachen, vele lachende gezichten. 
Na een goede 2 uur actie verzamelen we en zingen met volle borst Riding on the Car, begeleid door Arie op de gitaar! Vervolgens wordt er nog een potje korfbal gespeeld met een deel leerlingen en een aantal van ons. Aangemoedigd door een hoop publiek die zich geweldig vermaken.
Uitgeblust, bezweet en dorstig de bus in. Terug naar Our Lady of Africa, maar eerst nog even genieten van deze prachtige natuur. 
Na een kleine opfris-sessie, terug de bus in, om te gaan shoppen!
In het centrum van Lilonghwe worden er nieuwe vrienden gemaakt (best price for my friend!) en wordt er veel afgedongen.
Met heel wat kwacha’s lichter terug de bus in. Een aantal geniet nog van de zonsondergang en dan is de avond in Malawi gevallen.
We genieten van een heerlijke maaltijd van de kok en dan wordt het even beangstigend stil i.v.m. de aanwezige Wi-Fi... 
Morgen gaan we weer allemaal aan de slag met al onze actieve werkvormen, energizers en met frisse moed naar onze Malawiaanse collega’s!

 

Anouk 

Reacties (5)

 • Annet Beerens
  2 jaar geleden
  Wat een heerlijk verhaal om te lezen !!! en stiekem een beetje jaloers op dit mooie avontuur van jullie .Veel succes en geniet van alles❤

  Reactie rapporteren

 • Joke Hazeu
  2 jaar geleden
  Geweldig! Of je er even bij bent. Veel succes en plezier voor jullie toegewenst!!

  Reactie rapporteren

 • Elly Cath
  2 jaar geleden
  Geweldig om een stukje van jullie mee te mogen genieten, heel veel succes maar vooral heel veel plezier daar !!!

  Reactie rapporteren

 • Miranda Koehorst
  2 jaar geleden
  Bedankt voor deze leuke update. Nog een fijne tijd in Malawi!

  Reactie rapporteren

 • Gemma Barendregt
  2 jaar geleden
  Wat mooi dat de kinderen daar zich goed kunnen vermaken met zo weinig spullen! Al vraag ik me af waar die parachute voor diende. Het plezier straalt door in de beschrijving. Erg leuk om te lezen!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen