home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Edukans Actieplatform
Donderdag 3 mei 2019   Vandaag zijn we om half 6 wakker geworden van onze twee heren Nick en Joost en de lieve Celine die niet...

Vroeg wakker

Donderdag 3 mei 2019 

 Vandaag zijn we om half 6 wakker geworden van onze twee heren Nick en Joost en de lieve Celine die niet zo goed kunnen fluisteren. Een wekker was dus niet nodig. Verder beginnen we als groep steeds meer te wennen aan de Afrikaanse lifestyle. Vroeg uit de veren maar toch te laat op de afgesproken plaatsen! 

Ik (Quintie) kwam met mijn groep aan op de basisschool: Mchuchu. Waar the assemble in volle gang was en daarna nog een gebedje plaats vond. Wat hier erg belangrijk is! Vandaag waren er weinig teachers, waardoor we ons moesten aanpassen. De groep heeft vandaag ook de handen uit de mouwen gestoken en is met een aantal learners van standard 7 en een paar teachers aan de slag gegaan. Samen hebben we de Malawi-map (van stenen) bijgewerkt en in verschillende kleuren geschilderd. De dag eindigde met een meeting over de vooruitgang van deze week. Deze meeting was leerzaam en de TTC students en teachers hadden hun behaalde leerdoelen en nieuwe ideeen gepresenteerd aan ons, maar ook aan hun eigen teachers. Het was voor mij weer een leerzame en indrukwekkende dag! 

Ik (Isa) was met mijn groep op Sonkwe en we hebben daar geweldige dingen gezien. De lessen van zowel de teachers als student teachers waren actief en de kinderen werden meer betrokken bij de lessen dan de dagen hiervoor. We sloten de dag af met een door ons verzorgde workshop over actief leren lezen met de teachers. De groep teachers kwam enthousiast uit deze workshop en zij bedachten samen met ons de lessen om morgen uit te voeren. Vandaag had ik echt het gevoel dat we zowel wat brachten maar ook wat haalden. 

De dag eindigde met heerlijk eten, wifi (om even familie op de hoogte te stellen) en een gezamenlijk spel (psychiatertje). 

 

Hieronder nog even een van de zovele mooie gedichten van Arie als afsluiter van onze dag en dit korte verslagje: 

 

Er zijn ook stille meisjes

die hoor je niet zo gauw 

neem nou bijvoorbeeld Isa 

een prachtige jonge vrouw.

En Quintie of Alisa die blijven heel bescheiden 

mooie mensen, mooie meiden.  

Met hun stille aandacht voel ik mij vaak verwend 

wat een mooie mensen met zo’n gaaf talent. 

 

Isa & Quintie 

Reacties (6)

 • Esther
  2 jaar geleden
  Dat celine niet kan fluisteren is mijn schuld. Wij wonen aan de kust en ze heeft leren fluisteren met windkracht 9

  Reactie rapporteren

 • Thessa
  2 jaar geleden
  Wat een mooie verhalen van 2 prachtige meiden. Wat een hoop indrukken en ervaringen die jullie opdoen en met ons delen. Super trots op jullie meiden!!! Heel veel plezier en geniet maar van deze prachtige reis.

  Reactie rapporteren

 • Anne-marie Weeterings
  2 jaar geleden
  Wat leuk om deze verhalen te lezen. Wat trots ben ik op jullie allemaal maar ook vooral op mijn nicht Quintie . Fijn te horen dat jullie het daar zo leuk hebben.

  Reactie rapporteren

 • Mya
  2 jaar geleden
  Hier word je stil van......zo'n mooie ervaring die jullie samen steeds meer kleur geven ! Enjoy !

  Reactie rapporteren

 • Harry T.
  2 jaar geleden
  Het is goed als er balans is tussen halen en brengen. Natuurlijk hebben jullie veel te brengen. Het onderwijs in Nederland staat niet voor niets op een hoog internationaal niveau. Er is bij andere culturen ook veel te halen. Dat heb ik zelf ervaren in Brazilië. Deze maatschappijen zijn niet individualistisch ingericht en wij kunnen veel leren van hun saamhorigheid en vrolijke kijk op het leven.

  Reactie rapporteren

 • Cherish
  2 jaar geleden
  Leuk om te lezen Quintie! Gr Cherish

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen