home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Kerk = feestje!
Edukans Actieplatform
Dagverslag van Nick en Joost Op de tweede en tevens laatste zondag van de groep konden wij heerlijk uitslapen (jaja, 07:30u is uitslapen)...

Kerk = feestje!

Dagverslag van Nick en Joost

Op de tweede en tevens laatste zondag van de groep konden wij heerlijk uitslapen (jaja, 07:30u is uitslapen). Na een goede nachtrust, voor de meesten, kon het late ontbijt beginnen. Bij het ontbijt werden enkele koppies gemist... ziek, zwak en misselijk lagen deze nog in bed of zaten witbleek aan tafel. Ook dat hoort er soms een beetje bij op zo’n reis. Om 09:00u had iedereen zich gelukkig  vermand en in de nette kleren gewerkt. Het huis van God was nog geen 10 minuten rijden en natuurlijk zijn wij als Nederlanders 15 minuten te vroeg.
Tijdens de dienst hebben we maar weinig stil gezeten. Het merendeel van de dienst werd er gedanst of gezongen, met als hoogtepunten natuurlijk onze muzikant Arie en danseresje Isa. Kortom, een groot feest! Zoals de pastoor zei, de kerk is voor ons een tweede huis. De dienst was wel in Chichewa, maar gelukkig was er een lieflijk meisje die het voor ons wilde vertalen.

Al met al een hele indrukwekkende ervaring. Wat bijzonder om te zien hoeveel overtuiging en passie de mensen voor het geloof hebben. Enorm dankbaar voor deze ochtend.

Na de dienst vertrokken de meesten van ons met het bussie richting Lilongwe. Daar hadden we de middag vrij om nog over de markt te struinen, de souvenirtjes in te slaan en te genieten van de Malawiaanse buitenlucht. Op de derde plaats van meest drukbezochtste plek stond de Craftmarkt (akatm). Het zilver is gegaan naar de welbekende Spar, wat is er nou toeristischer dan dat? (Weet jij het? Zet het in de comments, r+r = r back). De doeken- en stoffenmarkt was de winnaar in de race van vandaag. Iedereen moest namelijk nog even wat kleurrijke lappen halen om de verkregen ruimte in de koffers weer te vullen. Carli en Roxan zijn er ook achtergekomen wat 10 minuten in Malawi betekent. Zij lieten namelijk iedereen wachten in de bus terwijl we wel degelijk om 1600u hadden afgesproken. Na 45 minuten waren hun houtwerkjes namelijk nog niet af, morgenavond mogen ze ze ophalen...

Als afsluiting hebben we het spelletje Dikke-Toeter gespeeld, waar Joost en ik uiteraard als winnaar uit de bus kwamen. Dave, goed geprobeerd, volgende keer beter.

In ander nieuws, met iedereen gaat het goed, met name met Margreet! 

Reacties (1)

  • Harry T
    2 jaar geleden
    Tijdens kerkvieringen zie je veel terug van de cultuur van een volk. Bij ons is het ingetogen en rustig. Zelf heb ik de ervaring in Brazilië, waar het een groot feest van muziek, zang en beweging is. Je hoeft niet gelovig te zijn om daarvan te genieten.

    Reactie rapporteren

Reactie plaatsen